1- يفصل البياض عن الصفار و يخفق بياض البيض فقط في مخفق كهربائي حتى ينفش و يتضاعف حجمه . 2- يخفق الصفار منفصل مع السكر و الزيت و الطحين و بيجنك باودر و الفانيليا حتى يتجانس الخليط . 3- يضاف خليط بياض البيض للخليط السابق ببطئ و على مراحل و يخلط بملعقه خشب ( حتى لا يقل حجم البياض - ينخفس - ههههه ) 4- يحمى الفرن بدرجة عالية و يوضع الخليط في قالب مدهون بزبدة او زيت و مرشوش بطحين خفيف حتى لا يلزق الكيك و يدخل الفرن بعد ان تخفض الحرارة الة المتوسطه لمده ساعه او ساعه الا ربع حسب النضوج .
ملاحظة : - ممكن معرفه اذا نضج الكيك من الداخل باستخدام عود خشب او سكينه و ادخاله في الوسط لو كان العود ناشف فان الكيك جاهزه .. - ممكن اضافه نكهات للكيكه كاكاو او فراوله حسب الرغبة .
و يعتبر هذا الكيك صحي و خالي من اي مواد حافظه اللي موجوده في الكيك العلب و ايضا متعدد الاغراض اي ممكن تبدعي بافكارك باستخدامه ...
انا عندي طريقه رهيبه لهالكيك و هي : - كريمة الجهازه اي نوع تخفقيها و تقصين الكيك من المنتصف و تحشينه بالكريمه - تحضرين جلو فراوله و تعمليه على الطريقه اللي عالعلبه و تضعيه في الثلاجه الى ان يبرد و يجمد قليلا ( ما يجمد علاخر ) - تضعين الكيكه في قالب بايكرس او شفاف مرتقع الحواف ( الأطراف ) و تصبين الجلو بهدوء على الكيك من فوق و الاطراف حتى يغمره بس يكون جامد نص جمود عشان لا تمتصه الكيك و يكونالجلو طبقه و يوضع في الثلاجه حتى يكتمل جمود الجلو تماما .
و بالهنا و الشفا ....... اتمنى تجربونها و تقولولي رايكم و انا متاكده اللي يجربها مره مش حيندم .
هشام عضو لامع
رقم عضوية : 30 السٌّمعَة يا باشا : 3 تاريخ التسجيل : 03/07/2009 العمر : 33 المزاج : مش اد كدة
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الجمعة سبتمبر 25, 2009 3:58 am
ياسلمى على الحاجات الجامده دى
سلمى عضو فعال
السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 15/09/2009 العمر : 30 المزاج : رومانسى
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الأحد سبتمبر 27, 2009 7:21 pm
ميرسى يا قمر على الرد
قطقوطة عضو لامع
رقم عضوية : 72 السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 15/09/2009 العمر : 33 المزاج : يا حي يا قيوم برحمتك استغيث.. حسبي الله و نعم الوكيل.. لا تنسونا من الدعاء..
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الثلاثاء سبتمبر 29, 2009 4:43 pm
ميرسى ع الكيكة الجامده دى تسلم ايدك
سلمى عضو فعال
السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 15/09/2009 العمر : 30 المزاج : رومانسى
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الأربعاء سبتمبر 30, 2009 7:26 pm
ميرسى يا عسل على الرد الجميل
SaSoOoOo عضو فعال
السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 08/10/2009 العمر : 34 المزاج : حلو
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الثلاثاء أكتوبر 13, 2009 3:05 pm
تسلم ايدك يا لوما يا قمر على الطريقة الجامده دى
youssef11h عضو جديد
السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 17/03/2010
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الأربعاء مارس 17, 2010 2:03 pm
اللى انا اعرفة ان الكيكة الاسفنجية بتبقى 6 بيضات مش اربعة وعلى العموم هجربها
youssef11h عضو جديد
السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 17/03/2010
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الأربعاء مارس 17, 2010 2:04 pm
اللى انا اعرفة ان الكيكة الاسفنجية بتبقى 6 بيضات مش اربعة وعلى العموم هجربها
youssef11h عضو جديد
السٌّمعَة يا باشا : 0 تاريخ التسجيل : 17/03/2010
موضوع: رد: طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه الأربعاء مارس 17, 2010 2:05 pm
اللى انا اعرفة ان الكيكة الاسفنجية بتبقى 6 بيضات مش اربعة وعلى العموم هجربها